Sint Lucas

CUE-Support kan meedenken op een creatieve manier
Alle docenten van Sint Lucas zijn professionals die ook nog actief zijn in hun eigen vakgebied. Toch vinden zij het fijn om zich door de mensen van CUE-Support te laten adviseren. Docent Arie Muller legt uit: “CUE-Support heeft net een wat sterkere toekomstvisie en is wat beter op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Door overleg weten wij zeker dat we geen blind spot hebben.”
Image
Image

  Langdurige samenwerking

  De samenwerking met CUE-Support gaat ver terug. Eén van de collega’s van Muller kende Roger Creemers. Toen de docenten van Sint Lucas tegen een probleem aanliepen, schot Creemers te hulp met advies. “Vanaf dat eerste moment was er een klik”, vertelt Muller. “Waarom? Wij zijn niet op zoek naar een leverancier die alleen inkoopt en verkoopt, maar naar iemand met technische kennis die met ons meedenkt. CUE-Support steekt daarbij met kop en schouders boven de rest uit.”

  Sint Lucas doet vaak zaken met CUE-Support. Volgens Muller is het fijn om een sparringpartner te hebben. “Het is niet alleen prettig om te kijken of we in de goede richting zitten, maar ook om te kijken naar alternatieven. Ik vind het bewonderingswaardig hoe creatief ze meedenken. Ze leven zich echt in. We zijn een klant voor ze, maar de verhouding is eigenlijk heel vriendschappelijk.”

  Meedenken

  Dat meedenken uit zich in verschillende manieren. Muller noemt de regieset die de school meeneemt naar externe projecten als voorbeeld. Creemers was als technicus betrokken bij de configuratie die de Sint Lucas zelf had bedacht. Muller: “We hadden vragen als ‘is die state of the art op dit moment?’, ‘hoe lang denk je dat we ermee kunnen doen?’, ‘heb je tips voor ons?’ Het is fijn om dan iemand mee te hebben die meedenkt. Met die bouwstenen zijn we uiteindelijk gekomen tot de set die we nu hebben.”

  Een ander voorbeeld is het meedenken in de werkwijze van de klant. Het onderwijs moet altijd gecontinueerd worden, dus moet er altijd apparatuur beschikbaar zijn. Is er iets defect, dan zoekt CUE-Support altijd naar oplossing. Als het nodig is, wordt er leenapparatuur ter beschikking gesteld. Zeker in tijden dat materialen lastig leverbaar blijken, is het voor Sint Lucas belangrijk om een leverancier te hebben die begrijpt hoe het onderwijssystem in elkaar zit. “Wij bestellen voor het begin van het nieuwe schooljaar en als er spullen langer wegblijven, kunnen we een module niet draaien. We hebben daar met CUE-Support over gesproken en we hebben dat proces kunnen verfijnen. Nu verloopt dat helemaal prima.”

  Human factor

  Bij Sint Lucas wordt gewerkt met aanbesteding. Aangezien de school met geld van de belastingbetaler werkt, is prijs erg belangrijk. Muller is blij dat CUE-Support nog steeds als beste uit de bus komt. “Prijs is voor ons belangrijk, we kijken heel kritisch. Maar daarbovenop komt de mensen die erachter zitten. We hebben met CUE-Support heel informeel contact, daardoor lopen dingen soepeler en is er groots wederzijds vertrouwen. Dat maakt het allemaal gemakkelijker. De human factor is voor mij van groot belang.”

  Image
  Image
  Image
  Image