Videonieuwsbericht

CUE-support ging mee in onze gedachtegang
Videonieuwsbericht maakt nieuwsberichten in opdracht van klanten die met hun eigen verhaal naar buiten willen komen. Toen de vraag naar livestreams snel toenam, kocht het bedrijf in eerste instantie een ATEM-switcher waar ze hun camera’s op aansloten. Rick: “Maar op een gegeven momenten kregen we zoveel aanvragen dat we wisten dat we moesten investeren in iets groters en iets beters.”
Image
Image
Image

  Het lijntje naar CUE-support was snel gelegd. Een oud-collega had in het verleden met Roger Creemers samengewerkt en er was ooit al informatie ingewonnen voor een studio. “Ik heb Roger gebeld en gezegd: ‘Het wordt serieuzer, ik heb een regieset en robotcamera’s nodig. Het moet allemaal wat sneller, het moet goed, maar ik heb niet het budget van een grote omroep’.”

  Snel schakelen

  Vanaf dat moment werd er veel geschakeld tussen beide partijen. CUE-support kwam met een aantal voorstellen en Videonieuwsbericht mocht apparatuur uitproberen. Videonieuwsbericht werkt niet alleen vanuit de studio in huis, maar ook op locatie. Wekelijks kwamen Rick en zijn collega’s met meer koffers met nieuwe apparatuur bij hun klanten. Die nieuwe apparatuur bracht nieuwe uitdagingen met zich mee.

  Rick: “Het werd meer en meer. En uiteindelijk werd het ook een beetje rommeltje, want we hadden alles in koffers en tassen gestopt.” Dus schakelde Rick met Dave van CUE-support voor een geschikte oplossing. Inmiddels is alles ingebouwd in één mooie koffer, die in een busje gemakkelijk naar locatie kan worden vervoerd. “Daar ben ik echt blij mee. Alles is gewoon netjes: het geluid, de mixer, de playout, noodstroom erbij en we kunnen gewoon gaan.”

  Meer mogelijkheden

  De nieuwe compacte studio kan binnen drie uur worden opgebouwd. Dus binnen 3 uur kan Videonieuwsbericht live, niet geheel onbelangrijk voor een bedrijf dat nieuws brengt. Ook zorgt de nieuwe techniek ervoor dat er creatievere producties gemaakt kunnen worden. “Vooral bij de interactie zijn we erg geholpen. We kunnen nu bijvoorbeeld filmpjes instarten of mensen in de uitzending halen door middel van inbellen of chat. We laten nu veel meer zien dan alleen maar pratende mensen.”

  De mogelijkheden zijn flink uitgebreid, maar tegelijkertijd hoeft Rick geen extra mensen in te schakelen. “Wij hebben nu een kleine regieset die bemand kan worden door twee mensen en één stagiair. Eén iemand doet de regie en één iemand bedient vier robotcamera’s en het geluid. We hebben een hele mooie audiomixer die veel dingen automatisch regelt, zoals het mixen van volumes. Op die manier kan één persoon de camera’s en het geluid bedienen. Bij grotere livestreams met meer sprekers en interactie schakelen we met meer mensen. ”

  Samenwerking

  Rick is blij met het advies dat hij heeft gekregen. “Wat ik het mooiste vind, is de kennis en ervaring. Maar vooral de flexibiliteit is een enorme pre. Het was fijn dat CUE-support meeging in onze gedachtegang. Het doel is niet om je naar huis te sturen met een studio van een half miljoen, maar je naar huis te sturen met spullen die jij nodig hebt voor de klus. Niet te veel en niet te weinig. Roger en zijn collega’s keken wat we konden doe met de spullen die we hadden en wat we daarbij konden aanschaffen.”

  Dat de samenwerking soepel verliep, is een understatement. Inmiddels heeft Videonieuwsbericht CUE-support ook al betrokken bij voorstellen voor hun eigen klanten. “Veel klanten zeggen dat ze zelf een studio willen. Er liggen nu een aantal offertes bij partijen die we samen met CUE-support kunnen uitvoeren. CUE doet dan de techniek en wij de advisering en de bediening.”

  Image
  Image
  Image
  Image