Buurtzorg

CUE-Support is heel sterk in troubleshooten
Buurtzorg is een thuiszorgorganisatie die met kleine teams, bestaande uit (wijk)verpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden, zorg levert aan huis. CUE-Support denkt al geruime tijd met de organisatie mee als het gaat om audiovisuele vraagstukken. Om alle medewerkers ook in Corona-tijd goed te kunnen bereiken, werd er op het hoofdkantoor in Almelo een complete tv-studio ingericht.
Image
Image
Image

  In 2014 nam Buurtzorgprojectmedewerker Henri van Raalte voor het eerst contact op met CUE-Support. Hij maakte in die tijd instructiefilmpjes met een iPad en hij wilde graag professionaliseren. Een adviseur van Buurtzorg, die zich ook met regiewerkzaamheden bezighield, verwees Henri door naar Roger Creemers van CUE-Support.

  Henri: “Ik heb Roger toen letterlijk gevraagd: ‘Ik wil wat professioneler gaan filmen, wat heb ik allemaal nodig?’” Hij begon toen met een eenvoudige camera, een paar lampen en microfoons. Inmiddels is de organisatie zo gegroeid dat die apparatuur niet meer voldoende is, maar advies wendt Henri zich nog steeds graag tot CUE-Support. “Als we iets nieuws gaan doen, zoals werken met livestreams, dan is het fijn om advies te vragen over hoe we het kunnen aanpakken.”

  Andere manier van werken

  De Corona-crisis zorgde ervoor dat Buurtzorg enigszins noodgedwongen meer met livestreams moest werken dan voorheen. “We zitten met 14.000 mensen in het hele land. Die wil je toch goed kunnen bereiken.” Henri had in de kantine van het hoofdkantoor in Almelo een tijdelijke studio opgebouwd waar hij de opnames maakte. Al snel kwam het besef dat deze manier van werken ook na Corona vaker zou worden ingezet.

  Henri: “Ik had toen het idee om twee ruimtes in het kantoor samen te voegen en in te richten als studio. Ik heb Roger toen gevraagd hoe hij dat zou aanpakken. Hij is toen naar Almelo gekomen om alles te bekijken en daar kwam nogal wat uit voort.”

  Professionele studio

  In korte tijd werden een vergaderruimte en kantoor samengevoegd en omgebouwd tot een professionele studio. De studio wordt vooral gebruikt voor webinars en programma’s die worden opgenomen voor collega’s. Gemiddeld trekken die zo’n 1.500 kijkers per keer. “Onze directeur verzorgt sinds Corona ook veel online evenementen. We zijn wereldwijd actief, dus dat wordt ook bekeken door mensen in het buitenland die ook het model van buurtzorg willen integreren.”

  Volgens Henri is het fijne aan de studio dat hij multifunctioneel kan worden ingezet. Alles is mobiel en flexibel. “We hebben zithoekopstelling en een tafelopstelling, dus we kunnen echt alle kanten op. Daarnaast is er een green screen dat we kunnen gebruiken voor instructie-achtige dingen, waarbij we later nog een instructeur voor het materiaal kunnen plaatsen.”

  Sterk in troubleshooten

  De nieuwe studio is inmiddels bijna een halfjaar in gebruik. Naast de flexibiliteit die de ruimte en de diverse opstellingen opleveren, is Henri vooral te spreken over de deskundigheid waarmee het project door CUE-Support is opgepakt. “Met name in troubleshooten zijn ze heel sterk. Dave heeft me al vaak uit de brand geholpen bij live-events. Het is wel eens voorgekomen dat een camera net op dat moment ging updaten. Dan bel ik Dave en dan kijkt hij mee. Hij weet het altijd op te lossen.”

  Image
  Image
  Image
  Image