BEX Communicatie

CUE-Support dacht prima mee in kwaliteit en budget
Bex Communicatie in Eindhoven is een communicatie-adviesbureau in de breedste zin van het woord. Twee jaar geleden werd de huidige Impact Academy gerealiseerd: een gang met vier studio’s voorzien van alle faciliteiten om mensen te helpen met media- en presentatietrainingen, storytelling en feedbacktrainingen. CUE-Support hielp bij de inrichting van de studio’s, zodat de trainees optimaal kunnen worden voorbereid op lastige situaties.
Image
Image
Image

  De Impact Academy bestaat uit een lange gang die toegang biedt tot een radiostudio, een  tv-studio, een theater en een webinar-studio. “De studio’s zijn gebouwd om ervoor te zorgen dat mensen echt in de omgeving kunnen oefenen waarin ze daadwerkelijk terecht gaan komen”, vertelt Serge van Rooij van Bex Communicatie. “Moet je bijvoorbeeld binnenkort je medewerkers toespreken? Dan kom je hier op een podium staan en dan bereid je dat voor. Moet je aanschuiven bij een radioprogramma? Dan kom je hier in de radiostudio. Als je hier de tv-studio inloopt, denk je: hier kan Jinek worden opgenomen.”

  Toen Bex Communicatie de plannen ontwikkelde, begon de zoektocht naar een partij die daarbij kon helpen. Iemand uit de het netwerk wees op CUE-Support. Serge: “Het was belangrijk om iemand te vinden die begreep dat wij geen heel audiovisueel centrum wilden worden. Wij moeten trainen, de techniek moet dus echt lijken en de beeld- en geluidskwaliteit moet goed zijn. Tegelijkertijd moet het eenvoudig zijn, zodat onze trainers die geen technici zijn ermee uit de voeten kunnen.”

  Grote camera’s

  Serge legde zijn idee uit aan Roger Creemers van CUE-Support, die vervolgens een plan schetste. “Roger begreep heel erg goed dat wij grote camera’s nodig hebben die indruk moeten maken. Mensen mogen een beetje schrikken, niet om ze bang te maken, maar puur omdat ze dat straks in de tv-studio’s ook tegenkomen”, legt Serge uit. “Roger dacht wat dat betreft prima met ons mee. Hij snapte dat we niet het nieuwste van het nieuwste nodig hadden. Wij kijken beelden één of twee keer terug, maar zenden niet uit. Toen hebben we samen gekeken naar occasions. Dat was heel prettig.”

  Communicatie tussen ruimtes

  Serge is vooral blij dat er goed werd gekeken naar wat er echt zou worden gebruikt. “Er is heel goed met ons meegedacht over de functies van de studio’s en wat we daarvoor nodig hadden. Als je het niet nodig hebt, waarom zou je het dan aanschaffen? Het was fijn dat CUE-Support ons niet de duurste opties probeerde aan te smeren.”

  De radio- en tv-studio worden gebruikt voor mediatrainingen. De ruimtes zijn zo ingericht dat ze ook met elkaar kunnen communiceren. Dat is vooral handig voor het nabootsen van crisissituaties. Serge: “Dan zit het crisisteam van een organisatie in de tv-studio en in de radiostudio zitten onze mensen die een rol spelen als journalist, burgemeester, familie van een slachtoffer, collega’s  of welke andere rol ook nodig is om het oefenscenario zo realistisch mogelijk te maken. Wij kunnen dan in de radiostudio meekijken naar wat er in de tv-studio gebeurt. Zo kunnen we beter inspelen op de situatie in het crisisteam wat de simulatie ten goede komt. Dat die twee ruimtes zo zijn ingericht dat ze met elkaar kunnen praten, geeft ons dus veel flexibiliteit.”

  Aandacht voor details

  CUE-Support hielp uiteindelijk met het inrichten van de radio- en tv-studio, een multifunctionele ruimte en het theater. In alle ruimtes werd ook uitgebreid gekeken naar de details. Zo is de theaterruimte klein (25 zitplaatsen) en daarom hangen er speciale lampen. Traditionele theaterlampen zouden veel te veel warmte afgeven, waardoor het voor de persoon op het podium onwerkbaar zou worden. Ook is de camera achter in het theater verstopt. Op die manier kan iemand zijn performance wel terugkijken, maar blijft de situatie zo dicht mogelijk bij de realiteit. Als mensen een presentatie geven staat er normaal gesproken natuurlijk ook geen camera voor hun neus.  

  Vertrouwen

  De Impact Academy is inmiddels twee jaar in gebruik. Bex Communicatie kan nog steeds rekenen op de support van Creemers en zijn team. “Problemen hebben we bijna niet, maar als we ergens tegenaan lopen dan wordt het telefonisch opgelost of er is binnen een dag iemand hier. We kunnen heel erg op ze vertrouwen. CUE-support is technisch bekwaam, snel en servicegericht.”

  Image
  Image
  Image
  Image