Multicam en Audio-technica

Geen categorie

mei 08

Als reseller van Multicam-Systems Hardware, zijn wij gestart met het testen van de Audio-technica ATUC-50, een audiosysteem dat zeer nauw met Multicam samenwerkt. Deze zorgt net als Axia, Bosch, Televic Taiden en Shure voor een optimale audiokwaliteit.

Multicam beschikt over een out-of-the-box meer-camera oplossing met verschillende modules In Situ, Radio, Tracking, E-Learning, Conf en Studio. Functionaliteiten binnen deze modules zijn: recording, streaming, instarts, overlays en meer. Naast het connecteren en besturen van traditionele PTZ-camera’s is het ook mogelijk om NDI-camera’s te gebruiken. De besturing van deze camera’s kan gewoon gedaan worden via de software-interface of middels een externe joystick controller.

Het mooie van de nauwe samenwerking met Audio-Technica is dat er momenteel de mogelijkheid is om systeem geautomatiseerd te laten schakelen tussen camera’s op basis van audio-input van sprekers. Het voordeel van deze oplossing ten opzichte van systemen waar de aansturing van de camera’s gedaan met bijvoorbeeld automatisering van Extron, Crestron of AMX, is dat er per spreker meerdere camera standpunten vastgelegd kunnen worden. Vervolgens zal het systeem hiertussen gaan schakelen. Het resultaat is een veel dynamischere show.

Verder is het aanpassen van de standpunten per spreker zeer simpel en gebruiksvriendelijk. Een zeer mooie functionaliteit is het maken van diverse Combo-shots. Dit houdt in dat wanneer 2 of meerdere sprekers aan het spreken zijn, zij gelijktijdig in beeld kunnen zijn. Mocht u deze functionaliteiten nodig hebben in een productie of in standaardoplossing voor uzelf of voor uw klanten, neem contact op en wij kunnen u verder adviseren.

Call Now Button